Ruska milijarda za budžet

Bez autora
Sep 17 2012

Ruska Federacija odobriće Srbiji kredit od milijardu dolara budžetske podrške. Umesto ranije dogovorenih 800 miliona dolara, koje je trebalo koristiti za infrastrukturne projekte, celokupan iznos od milijardu dolara biće preusmeren u državnu kasu.I to tako što će 300 biti odobreno ove godine, a ostatak od 700 miliona dolara dogodine. To je dogovoreno tokom nedavnog susreta u Sočiju našeg predsednika Tomislava Nikolića sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.

Ruska milijarda za budžetRuska Federacija odobriće Srbiji kredit od milijardu dolara budžetske podrške, saznaje „Politika” u vladi.

Umesto ranije dogovorenih 800 miliona dolara, koje je trebalo koristiti za infrastrukturne projekte, celokupan iznos od milijardu dolara biće preusmeren u državnu kasu. I to tako što će 300 biti odobreno ove godine, a ostatak od 700 miliona dolara dogodine.

To je, kako doznajemo, dogovoreno tokom nedavnog susreta u Sočiju našeg predsednika Tomislava Nikolića sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom. Inače, u rebalansu budžeta za ovu godinu uračunata je milijarda dolara od te pozajmice.

Kada je o uslovima reč, zajam je dogovoren sa rokom otplate od 10 godina, a prvu ratu Srbija će početi da vraća posle počeka od godinu dana. Kamata je 2,95 plus šestomesečni libor.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik